2021 MEB EĞİTİM TAKVİMİ

Her sene muhakkak o yıla ait ajandamı ve masa takvimimi alırım. Bu ikisinin yanında bir de not defteri alırım. Adına ister günlük deyin isterseniz de düzenli notlar… Ajandam ECE, defterim ise Leuchtturm1917 olur. Takvimde ise çok seçici değilim. Hatta bazı zamanlar kendi takvimimi tasarlayıp kullanırım.

Takvim yapraklarının bir bir eksildiğini görürüm. Düşen yapraklar kadar hüzün verir bana. Giden ömürden gidiyor zira.

Giden günler kadar iz bırakan günleri de takvim yapraklarından takip ederim. Özenle kopardığım takvim yaprağını defterimin sayfasına yapıştırır ve yazarım. Belki Mohaç Meydan Savaşı kadar önemli bir gün değildir ama bana aittir, kişisel tarihimdir. Not düşer, kayda alırım.

2021’in takvimini almak için sağa sola bakınırken takvimi çalışma masamda buldum. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz sene içerisinde sosyal medya araçlarıyla hayata geçirdiği “Eğitim Takvimi”ni basılı hâle getirmiş ve okullara dağıtmış.

Haliyle bu yıl nasibime “eğitim takvimi” düştü. Bakalım hangi sayfaları okunduktan sonra geri dönüşüme gidecek, hangileri defterimin sayfaları arasına?..


Eğitim Takvimi biraz büyükçe tasarlanmış. Masanın üzerinde “ben buradayım!” diyor. 13,5×20 cm ebatlarında.

Bütün sayfalarının başında “BUGÜN 24 SAAT VE HER SANİYESİ ÇOK KIYMETLİ” yazıyor. Doğru söze ne hâcet!

Ön sayfasında tarih kısmıyla birlikte günün sözü, günün kelimesi, günün atasözü, günün doğrusu ve günün tercihi bölümleri yer alıyor.

Arka sayfa da doyurucu. Günün oyunu, değeri, önerisi, çözümü ve günün nedeni başlıkları altında toplanmış bilgileri ihtiva ediyor.


Eğitim Takvimi’ni Instagram üzerinden takip ediyordum ama -hele hele- birkaç senedir takvimlerin iyice sığlaştığı, tat vermediğinden şikayetleniyorken bu takvimi masamın üzerinde bulmak ayrı bir güzellik kattı.

Nereden temin edilir bilemem ama bulabiliyorsanız kendinize bir tane edinin, derim.

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories