Stanley Termoslar #1 – Klasik Yeşil

Korona süreci bilhassa evinden uzakta çalışanların günlük yeme-içme alışkanlıklarını değiştirdi. Kalabalıklardan uzak durma gayreti içinde olan bizler, çayı, kahveyi, yemekleri yanımızda taşımaya daha çok özen göstermeye başladık.

Kahvemi ve yemeklerimi yanımda taşımaya Küre, Kastamonu’da çalışırken başlamıştım. İlçede bir lokanta ve bir de pideci haricinde yemek yiyebileceğimiz başka bir yer olmadığı için mecburen termos edinmiştik birkaç arkadaş.

Önce Aladdin diye bir marka denedim. Daha sonra daha iyi bir yemek ve kahve termosu arayışına girdiğimde Stanley termosları ile karşılaştım.

Stanley termoslar alıcısını bana kalırsa öncelikle “ömür boyu garanti!” sloganıyla cezbediyor. Sonrası da zaten bilinen kalitesi.

Zaman içerisinde kamp malzemelerimi tedarik ederken de birçok ürününü edindiğim Stanley PMI’ın bu yazıda dört klasik kahve termosundan bahsedeceğim.

Günlük kullanımdan uzun yol ihtiyaçlarına kadar her ihtiyaca uyan bir ebat var 🙂 Bir yerden sonra da annelerimizin, teyzelerimizin “şunun takımını tamamlayayım” diyerek bir şeyleri almasına da benziyor…

0.47 lt Stanley Classic Termos:

En sevdiğim termosum bu. 16oz/0.47ml. Günlük kullanımda çok faydalı. 12 saat sıcak tuttuğu söyleniyor ama daha da ötesine geçiyor. İç kapağının / tıpasının kanallarının olması, kapağı tam açmadan kahveyi fincana dökebilme imkanı veriyor ve içeride kalan kahve de sıcak kalmaya devam ediyor.

Diğer özellikleri ise Stanley ürünlerinin bilinen özellikleri:

  • 18/8 paslanmaz çelik, BPA içermez
  • Çift duvarlı vakum yalıtımı
  • Sızdırmaz 
  • Yapı: Paslanmaz çelik gövde

Termos ana gövdesinin bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmiyor. Kapak ve tıpa ise yıkanabiliyor.

Termosu ise limon tuzu, karbonat, sirke ve sıcak su karışımıyla ilk günki gibi tertemiz hale getirebiliyorsunuz. Anne, nine yöntemi 🙂

0.75 lt Stanley Classic Termos:

Bütün iyi özellikler bu termos için de geçerli. Hiç lafı uzatmaya gerek yok. İlave olarak 20 saat sıcak, 20 saat soğuk tutuyor. Ama daha evvel dediğim gibi 20 saatin üzerine de çıkıyor sıcak ve soğuk tutma süreleri.

Buzlu su olunca tabi daha da soğuk kalıyor ama sadece buz koymamak gerekiyor termoslara. Buzlu su doldurursanız termosun çeliğine zarar vermemiş olursunuz. Özellikle altını çiziyorlar bu noktanın.

……….

0.47ml ve 0.75ml termosları yazdıktan sonra diğerlerini ayrıca yazmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. 1 lt ve 1.3 lt olan modelleri de var elimde. Bu ikiliyi BİM satışlarından almıştım.

Bu arada altını çizeyim, kutupayisi.com sitesi Stanley Türkiye dağıtıcısı olarak çok güzel bir işe imza atıyor. BİM, Koçtaş, Metro, Tchibo vs… Hemen her yere dağıtmış termosları. Tebrik ediyorum.

1lt ve 1.3lt modellerini çay ve sıcak su koymak için kullanıyorum daha çok. Pikniklerin ve yolculukların vazgeçilmezi oluyorlar.

Kullanıma dönük tecrübelerimi paylaşmam gerekirse, yanımdan ayırmadığımı ifade edeyim. Yol uzun, kahve güzel 🙂

Related Posts

Leave a Reply

My New Stories